Energie Prestatie

Energie Prestatie; onze specialiteit!

We hebben meerdere Energie Prestatie specialisten in dienst, allemaal vakbekwaam gecertificeerd voor zowel woningbouw als utiliteit.

Met ruim 2000 woningen en 450 utiliteitsgebouwen per jaar kunnen we dus met recht zeggen dat wij Energie Prestatie specialist zijn!

BENG berekening

BENG berekeningen

De BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) berekening is (samen met de bouwbesluittoetsing) onze specialiteit! Met ruim 1.500 berekeningen per jaar kunnen we met recht zeggen dat wij BENG specialist zijn!

Meer over BENG berekeningen

Overige aandachtsgebieden

Energie Prestatie Maatwerk adviezen

 

Rekenmethode NTA 8800 en software

Het toetsen van de BENG-eisen gebeurt sinds1 januari 2021 met de NTA 8800. Als gevolg hiervan komen de EPC en de rekenmethodiek (NEN7120) te vervallen. Meer informatie over de NTA 8800 vindt u bij NEN. Meer weten over de NTA of de nieuwe software? Lees dan hier verder.

BENG en certificering

Sinds 1 januari 2021 moet zowel het bedrijf en als indiener gecertificeerd zijn om een BENG berekening te mogen opstellen en afmelden. De berekening wordt afgemeld bij het RVO via ep-online.nl

TiMaX is al langere tijd in het bezit van de BRL 9500 certificering voor nieuwbouw woningen en woongebouden en utiliteitsgebouwen. Dus ook nu kunt u bij TiMaX terecht voor uw BENG berekening of energielabel! Meer over deze vereiste certificering leest u hier.

BENG en RC waarden

In de NTA8800 is de berekening van de warmteweerstand (Rc-waarde) in lijn gebracht met de Europese norm. Als gevolg daarvan wijzigen de minimale Rc-waardes op het moment dat de NTA8800 van kracht wordt. Bekijk hier de nieuwe Rc-waarden.

BENG en het energielabel

Met ingang van 1 januari 2021 heeft alle nieuwbouw (woningen, woongebouwen en utiliteit) voor ingebruikname een energielabel nodig.

Als gevolg van de wijziging naar BENG op basis van de NTA8800 is het noodzakelijk dat er al tijdens het bouwproces een dossier wordt opgebouwd met bewijslasten. Let op! Dit dossier moet bijgehouden worden op het moment dat het gebouw na 1-1-2021 wordt opgeleverd of aangevraagd! (dit geldt dus ook voor projecten die al voor 1-1-2021 zijn vergund).

Wanneer de bewijslasten niet, of niet goed worden bijgehouden zal dit invloed hebben op de uitkomst van de berekening. Het is dus van belang dat dit op de juiste wijze gebeurt. Download hieronder het bestand met een overzicht van de bewijslasten die moeten worden vastgelegd en hoe je dit kunt doen.TiMaX Energielabel bewijslast


Bestaande bouw en BENG

De BENG-eisen gelden voor nieuwe woningen en gebouwen. Maatregelen aan bestaande gebouwen zijn op dit moment vrijwillig.  Maar om aan de nationale en internationale klimaatdoelstellingen te voldoen is het nodig dat ook in de bestaande gebouwvoorraad nog veel energiebesparende maatregelen worden genomen. De overheid heeft in de Energie-agenda van december 2016 aangekondigd hoe zij om wil gaan met de bestaande gebouwvoorraad. Een van de concrete maatregelen is de aankondiging van een minimaal Energielabel C kantoren vanaf 2023; kantoren met een slechter label moeten worden verbeterd voordat ze dan opnieuw verhuurd of verkocht mogen worden, of moeten worden gesloopt.


Levertermijn

Wij streven altijd naar een korte levertermijn.

Vanwege drukte rondom de invoer van de nieuwe omgevingswet hebben wij momenteel te maken met langere doorlooptijden dan normaal.
De projecten worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en uitgewerkt.
Let op, projecten waarvan de gegevens niet compleet zijn kunnen nog niet worden gepland!

Neem contact op voor een prijs en levertermijn!

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte.