Duurzaamheid en GPR

De Duurzaamheid van uw gebouw aantonen kan op veel manieren, de GPR gebouw berekening is er een die past bij de visie van TiMaX; betaalbare kwaliteit!
De MPG berekening is een vereiste voor de omgevingsvergunning (Bouwbesluit 2012 afdeling 5.2 artikel 5.9)

 

Duurzaamheid en geld verdienen.

Alles moet tegenwoordig duurzaam……. maar u bent ondernemer en wilt geld verdienen. Dit kan heel goed. Investeren in duurzaamheid kan zeer zeker geld opleveren. Denk hierbij aan lagere energielasten, maar denk ook eens aan lagere onderhoudskosten, PR waarde (media en uitstraling), hogere verhuurtarieven, gezondheid, gebruikskwaliteit (comfort), toekomstwaarde etc etc! Daarnaast zijn er diverse subsidies en de MilieuInvesteringAftrek (MIA).

MPG (MiliePrestatie Gebouw) berekening

MPG berekeningVoor de MPG (MiliePrestatie Gebouw) berekening is er in tegenstelling tot de EPC nog geen prestatie-eis.
In het Bouwbesluit staat voorlopig alleen voorgeschreven dat de berekening moet worden gemaakt voor een woonfunctie en een kantoorfunctie groter dan 100 m2.
Gemeenten mogen dus op basis van het Bouwbesluit geen prestatie-eis stellen voor MPG berekening bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.
Steeds meer gemeenten controleren sinds 1 jan. 2013 slechts of de berekening is gemaakt, niet alle gemeenten vragen er dus om!

GPR gebouw 4.3 berekening

GPR berekeningGPR Gebouw meet duurzaamheidsprestaties voor woning- en utiliteitsbouw: nieuwbouw, bestaande bouw en grootschalige renovatie. U kunt GPR Gebouw inzetten bij iedere fase in het bouwproces: beleid, ontwerp en realisatie.

GPR Gebouw is ontwikkeld voor gemeenten, architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, en adviseurs. Bovendien werkt een groot aantal opleidingen in Nederland met GPR software.

GPR Gebouw Assessor en Expert in huis 4.3

Levertermijn

We hanteren voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen een standaard levertermijn van uiterlijk 10 werkdagen!

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte.