Duurzaamheid en GPR

De Duurzaamheid van uw gebouw aantonen kan op veel manieren, de GPR gebouw berekening is er een die past bij de visie van TiMaX; betaalbare kwaliteit!
De MPG berekening is een vereiste voor de omgevingsvergunning (Bouwbesluit 2012 afdeling 5.2 artikel 5.9)

Duurzaamheid en geld verdienen.

Alles moet tegenwoordig duurzaam……. maar u bent opdrachtgever/ondernemer en wilt geld verdienen. Dit kan heel goed. Investeren in duurzaamheid kan zeer zeker geld opleveren. Denk hierbij aan lagere energielasten, maar denk ook eens aan lagere onderhoudskosten, PR waarde (media en uitstraling), hogere verhuurtarieven, gezondheid, gebruikskwaliteit (comfort), toekomstwaarde etc etc! Daarnaast zijn er diverse subsidies en de Milieu Investering Aftrek (MIA).

MPG berekening woningen

MPG (Milieu Prestatie Gebouw) berekening

MPG berekening

De MilieuprestatieGebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor nieuwbouw woningen, woongebouwen en kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2.
Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’ waarmee de milieuprestatie van een compleet bouwwerk kan worden bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.
Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid wat nu wel of niet duurzaam is.

GPR gebouw 4.3 berekening

GPR berekening

GPR Gebouw meet duurzaamheidsprestaties voor woning- en utiliteitsbouw: nieuwbouw, bestaande bouw en grootschalige renovatie. U kunt GPR Gebouw inzetten bij iedere fase in het bouwproces: beleid, ontwerp en realisatie.

GPR Gebouw is ontwikkeld voor gemeenten, architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, en adviseurs. Bovendien werkt een groot aantal opleidingen in Nederland met GPR software.

GPR gebouw expert


Levertermijn

Wij streven altijd naar een korte levertermijn.

Onze doorlooptijd is op dit moment ongeveer 3 weken na opdrachtbevestiging (juni 2024).
Projecten worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en uitgewerkt.
Let op, projecten waarvan de gegevens niet compleet zijn kunnen nog niet worden gepland!

Neem contact op voor een prijs en levertermijn!

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte.