Over TiMaX

team TiMaX plezier op het werk

Wij zijn TiMaX

TiMaX is een bouwkundig adviesbureau op het gebied van bouwbesluit, energieprestatie en duurzaamheid. Wij zijn een hecht en toegankelijk adviesbureau en vinden plezier in je werk een voorwaarde voor succes. Wij onderbouwen voornamelijk nieuwbouwplannen voor architecten, aannemers en ontwikkelaars op basis van Nederlandse bouwregelgeving. Het eindresultaat voor de klant is een advies en/of rapportage waarmee wordt aangetoond dat aan de regelgeving wordt voldaan. Deze onderbouwingen worden gemaakt door ons team van experts met jarenlange ervaring omtrent de bouwkundige wet- en regelgeving. Ons doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van de Nederlandse bouwregelgeving. TiMaX staat al ruim 23 jaar voor betaalbare kwaliteit, service en gegarandeerde levertijden.

Onze missie

Wij ontzorgen op het gebied van bouwregelgevingOnze visie

Ons team van vakbekwame specialisten toetst, adviseert en onderbouwt door middel van rapportages, met betrekking tot het Nederlands bouwbesluit, duurzaamheid en energieprestatie, met de focus op kwaliteit, een realistische prijs en gegarandeerde levertermijn.

Wat maakt TiMaX anders dan andere bouwkundige adviesbureaus?

Wij weten ons werk te onderscheiden op hoge kwaliteit voor een gewone prijs. Dankzij onze sterke, interne processen krijgen we dit keer op keer voor elkaar. Duidelijke communicatie en een realistische planning zijn hiervoor de blauwdruk.  

Wanneer wij een belofte maken aan onze klanten, komen wij deze gewoon na. Of dit nu gaat over de inhoud, een afgesproken levertijd of klantcommunicatie. We houden ons aan ons woord. Een realistische planning waarop dagelijks wordt bijgestuurd is de sleutel tot succes. Het gevolg? Een prettige stressvrije workflow voor ons team, een realistische capaciteitsplanning, eerlijke levertijden én waargemaakte beloftes richting onze klanten. 


TiMaX in cijfers

 • Sinds 2000
 • bijna 21.000 projecten
 • 90% nieuwbouw
 • 10% bestaande bouw
 • 80% woningbouw
 • 20% utiliteit
 • 2 vestigingen
 • 12 vaste medewerkers
 • 9 flexibele oproepkrachten
 • 2.500 klanten
 • 180 taarten (voor klanten 😉 )
 • 14.000 kopjes koffie per jaar
 • ?????? biertjes per jaar (geheim)
 • 200 saucijzen per jaar

Gewoon TiMaX

Gewoon is de kernwaarde van TiMaX. Korte lijntjes, werkplezier, werken aan praktische oplossingen en een fijn teamgevoel vinden wij heel gewoon. Niets bijzonders. Dit is de combinatie waarmee wij al jarenlang hoogwaardige onderbouwingen en adviezen op het gebied van bouwregelgeving opleveren. En hiermee zien we tevreden klanten al jaren terugkomen naar TiMaX.

Gewoon professioneel. Gewoon betrouwbaar. Gewoon samen.

Korte lijntjes

Onze cultuur kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur. Daarbij hebben we hele duidelijke en gestructureerde processen. Verder houden we niet zo van ingewikkelde teamsamenstellingen. Je kunt gewoon naar je collega lopen die je nodig hebt. Zo houden we de lijntjes kort, duidelijk en de communicatie persoonlijk. Daarom luiden onze kernwaarden als volgt: Gewoon professioneel. Gewoon betrouwbaar. Gewoon samen.

Werkplezier

We geloven erin dat wanneer iemand met plezier naar zijn werk gaat, het resultaat ook beter is. Daarom steken we tijd in het behouden van werkplezier. Zo doet iedereen wat hij of zij het beste kan en zorgen we samen voor werkplezier. Ohja, en aan overwerken ervaart bijna niemand plezier, dus daar doen we gewoon niet aan.  
 

Praktische oplossingen

Alle collega’s werken samen in onze kantoortuin. Zo brengen we alle kennis, berekening en collega’s naar één plek in ons pand. Doordat we hier samenwerken, is een praktische oplossing gewoon binnen handbereik. En dat is fijn voor zowel de collega als de klant.          
                                                        

Teamgevoel

TiMaX wil groeien, maar niet te groot worden. We hechten veel waarde aan een sterk teamgevoel. Samen moeten we zorgen voor tevreden klanten en een fijne werkomgeving. Met onder andere onze ski trips, teamfeesten en de gezellige vrijmibo’s bouwen we aan een hecht team. Werken moet ook gewoon leuk zijn, toch?