Energielabel C kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal een energielabel C kantoren hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar voor kantoren groter dan 100m2
Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012.

energielabel C kantoren BENG

Wel of geen label C? Gratis energie(label) check

Moest uw bedrijf vóór 1 januari 2023 voldoen aan de label C verplichting?
Indien u geen idee heeft, kunt u hier de gratis energie(label) check van TiMaX uitvoeren!

Moet uw bedrijf ook voldoen aan de energiebesparingsplicht? Of hebt u een energielabel nodig voor (her)financiering van uw pand? En in een aantal gevallen is een energielabel voor een bedrijfsgebouw verplicht. Bijvoorbeeld voor kantoren boven de 100 m2

Ontdek hoe energiezuinig uw bedrijfspand is met onze gratis energielabel scan! Bespaar op kosten én draag bij aan een duurzame toekomst. Vraag nu uw gratis scan aan en ontvang inzicht in uw energielabel en mogelijke verbeteringen. 

Vul de check in en wij gaan voor u aan de slag! Binnen 5 werkdagen ontvangt u uw gratis energielabelcheck!

Combineer uw energielabel C kantoren direct met de informatieplicht energiebesparing als u daar nog niet aan heeft voldaan. Een groot deel van de werkzaamheden overlappen elkaar, dus profiteer bij TiMaX van een aantrekkelijke prijs!

UNIEC 3 berekening BENG energielabel

In 4 stappen naar energielabel C (of beter)

Stap 1: Vraag een advies aan bij TiMaX

Een adviseur van TiMaX controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt eventueel een kostenberekening. Ook kan hij voor u de Erkende Maatregellijsten (EML) meenemen in zijn advies. Op de EML staan maatregelen waarmee u voldoet aan de Energiebesparingsplicht. Dit advies heeft niet automatisch een energielabel C kantoren tot gevolg. Uiteraard is die bij TiMaX te combineren. Een groot deel van de werkzaamheden overlappen elkaar, dus profiteer bij TiMaX van een aantrekkelijke prijs!

Stap 2: Verken financiële regelingen

TiMaX verkent samen met u de verschillende financiële regelingen (fiscaal en subsidies) en wat er voor nodig is om van deze regelingen gebruik te kunnen maken. Ook het RVO ondersteunt het nemen van energiebesparende maatregelen met een aantal subsidies. Bekijk daarvoor de subsidiewijzer.

Stap 3: Voer de maatregelen uit

Voer de energiemaatregelen voor 2023 uit, om in ieder geval op energielabel C kantoren te komen. Zorg indien mogelijk voor ‘no regret’-maatregelen. Dit zijn maatregelen die bijdragen aan een energieneutraal kantoor en rekening houden met verregaande aanpassingen in de toekomst. Een voorbeeld hiervan is een maatregel die genoeg ruimte overlaat om een installatie later aan te passen aan de stand van de techniek.

Stap 4: Laat een (nieuw) energielabel opstellen

TiMaX kan uiteindelijk het (nieuwe) (minimaal) energielabel C kantoren opstellen en registeren om uiteindelijk voor 1 januari 2023 aan uw verplichting te voldoen.

Handhaving

Over het algemeen is de gemeente, waar het kantoorgebouw is gevestigd, de handhaver. De gemeente treedt op bij overtreding van de Energielabel C-verplichting. Op de site van het Informatiepunt leefomgeving staat tevens een toelichting op Toezicht en handhaving. Zie ook dit flow diagram over het proces Toezicht en handhaving Energielabel C.

BENG berekening villa


Levertermijn

Wij streven altijd naar een korte levertermijn.

Onze doorlooptijd is op dit moment ongeveer 3 weken na opdrachtbevestiging (juni 2024).
Projecten worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en uitgewerkt.
Let op, projecten waarvan de gegevens niet compleet zijn kunnen nog niet worden gepland!

Neem contact op voor een prijs en levertermijn!

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte.