bouwbesluit daglicht ventilatie Bouwbesluit Daglicht Ventilatie GBO vanaf € 175,-

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
BENG berekening NTA8800 woning EPC berekening BENG berekening NTA8800 vanaf € 175,-

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
GPR berekening expert GPR berekening 4.3 GPR gebouw expert in huis Prijs binnen 24 uur

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
Energielabel nodig? BRL9500 gecertificeerd! Nieuwbouw woningen & utiliteit

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
team van Experts betaalbare kwaliteit korte levertermijnen

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier

Rc-waarde en BENG

In de NTA 8800 is de berekening van de warmteweerstand (beter bekend als Rc-waarde) in lijn gebracht met de Europese normen. Om te zorgen dat de isolatiedikte in de praktijk per saldo ongeveer gelijk blijven, wijzigt de minimale Rc-waarde op het moment dat de NTA 8800 van kracht wordt (1-1-2020) naar:

  • Rc vloer: minimaal 3,7 m2K/W
  • Rc gevel: minimaal 4,7 m2K/W
  • Rc dak: minimaal 6,3 m2K/W

Momenteel moet de Rc-waarde berekend worden volgens NEN 1068, straks is dat de NTA 8800. De bepalingsmethode voor de warmteweerstand (Rc-waarde) wijzigt dus. Belangrijkste verschil is dat de correctiefactor voor de bouwkwaliteit vervalt. Met de nieuwe rekenmethodiek (NTA 8800) komen de rekenresultaten van de Rc-waardes een fractie hoger uit dan nu het geval is (volgens NEN 1068). Om in de nieuwe situatie aanpassingen in de constructieopbouw te voorkomen zijn naast de rekenmethode dus ook de eisen aangepast.

Kort gezegd de isolatiedikte verandert niet, maar door een gewijzigde rekenmethode, verandert de waarde van dezelfde isolatie!

Lees hier verder welke invloed de Rc-waarde heeft op BENG 1.

Uiteraard kunt u ook bij TiMaX terecht voor een Rc-waarde berekening.

Levertermijn

We streven voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen bij iedere Rc-waarde berekening naar een levertermijn van ongeveer 10 werkdagen!

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning). Neem voor vragen over de actuele planning en de mogelijkheid voor een spoedopdracht, even contact met ons op.

Offerte Rc-waarde berekening binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte voor een bouwbesluittoetsing en/of BENG berekening.