Energielabel

energielabelEen energielabel geeft de energetische  kwaliteit van zowel nieuwbouw als bestaande bouw weer.
Heeft u een energielabel nodig voor woningbouw of Utiliteit Nieuwbouw?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Wij hebben 2 gecertificeerd EPN adviseurs (werkgebied bijna heel Nederland).

BRL 9500: Energieprestatie advisering

Om de kwaliteit van energie-indexrapporten, energielabels en maatwerkadviezen te waarborgen is de BRL 9500 ontwikkeld.
TiMaX is gecertificeerd voor de onderdelen BRL9500-05 en BRL9500-06.
BRL 9500-05: warmtevraagberekening nieuw te bouwen woningen (EPV).
BRL 9500-06: aanvullende eisen voor het energielabel, utiliteitsgebouwen, detailmode.

Energielabel Woningbouw

Vanaf 1 januari 2015 is de wet- en regelgeving betreffende het energielabel veranderd. Alle particuliere woningbezitters ontvingen een vereenvoudigd label en alle overige partijen zoals woningcorporaties kunnen, aan de hand van de Energie Index, het energielabel van een woning laten bepalen door een EPA-W adviseur.
Het energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van een woning! Lees meer

Energielabel Utiliteit

Voor utiliteitsbouw wordt sinds 1 juli 2015 bij verhuur of verkoop gecontroleerd of een energielabel aanwezig is.
Het energielabel is verplicht bij verhuur of verkoop van een gebouw! Lees meer

Vereenvoudigd label

Voor woningen is het voorlopig energielabel bepaald aan de hand van het bouwjaar en de energielabels van de omliggende woningen. De bewoner kan zelf het energielabel online omzetten in een definitief label door bewijsmateriaal te leveren voor de energiezuinigheid van de woning.
Het verschil tussen het vereenvoudigd label en de Energie Index zit in de nauwkeurigheid. Lees meer

Energie-index (wws)

De nieuwe berekeningsmethode voor de energetische kwaliteit van een bestaande woning heet Energie Index (EI). De berekeningsmethode voor de Energie Index is opgenomen in het Nader Voorschrift. Het Nader Voorschrift is op 1 januari 2015 ingevoerd en is een aanvulling op de NEN7120.
De Energie Index is nodig voor bijvoorbeeld bij professionele woningverhuur of bij het afsluiten of oversluiten van een voordelige groene hypotheek. Wanneer u er voor kiest om een Energie Index te laten opstellen ontvangt u daarbij gratis het verplichte definitief energie label.

Financiële gevolgen

Door de nieuwe berekeningsmethode kan het label bepaald door de EI in een andere categorie vallen dan het label zoals opgesteld voor 1 januari 2015. Een van de oorzaken hiervan is dat in de bepaling van de Energie Index meer factoren worden meegenomen dan in de bepaling van de energielabels voor 1 januari 2015. Lees meer

Boete bij ontbreken energielabel

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een definitief energielabel bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning. Wanneer u geen definitief energielabel kunt overhandigen riskeert u een boete van €405,- voor woningen en voor Utiliteit is deze vele malen hoger (tot zelfs 20.000 euro!!!)

Levertermijn

We hanteren voor woningen en kleine utiliteitsgebouwen voor energie labels een standaard levertermijn van ongeveer 15 werkdagen!

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Offerte binnen 24 uur

Mail uw gegevens en tekening naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte voor een energie label.