bouwbesluit daglicht ventilatie Bouwbesluit Daglicht Ventilatie GBO vanaf € 220,-

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
BENG berekening NTA8800 woning BENG berekening conform NTA8800 vanaf € 435,-

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
GPR berekening expert GPR berekening 4.3 GPR gebouw expert in huis Prijs binnen 24 uur

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
Energielabel nodig? BRL9500 gecertificeerd! Nieuwbouw woningen & utiliteit

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier
team van Experts betaalbare kwaliteit korte levertermijnen

OFFERTE?
binnen 24 uur klik hier

MIA Milieu InvesteringsAftrek

GPR gebouw berekeningDe MIA regeling is mogelijk aantrekkelijk voor u als u ondernemer bent en u investeert in duurzaam utilitair vastgoed. Met de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u met een fiscale aftrek tussen de 13,5% en 36% van uw investering een groot belastingvoordeel bereiken.

MIA 2021

Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra investeringsaftrek bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de gebruikelijke investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving. U komt voor de MIA in aanmerking als u investeert in bedrijfsmiddelen of technieken die op de Milieulijst staan en voldoen aan de daarin gestelde eisen.

Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt minder belasting.
Voor MIA is in 2021 een budget van € 114 miljoen beschikbaar.

Vamil 2021

Naast MIA biedt de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af. Dit levert u dus een liquiditeits- en rentevoordeel op.
Voor Vamil is in 2021 € 25 miljoen beschikbaar.

Lees hier meer informatie in de door de overheid beschikbaar gestelde informatie:
MIA en VAMIL
Duurzaam bouwen op de Milieulijst – MIA\Vamil

Een GPR berekening toont uw duurzaamheid aan

GPR Gebouw is een door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties erkende duurzame bouw maatlatmethodiek en kan voor de MIA aanvraag worden gebruikt. Met GPR Gebouw kunt u aantonen dat uw vastgoedplannen voldoende kwaliteit hebben én milieuvriendelijk zijn. Een GPR berekening kunt u gebruiken bij uw MIA-aanvraag als bewijs van voldoende duurzaamheid op de volgende onderdelen:

E6121 (13,5 % MIA)

Duurzaam gerenoveerd of zeer duurzaam nieuw gebouw volgens GPR Gebouw 4.3

5a. het gerenoveerde gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 7,0 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, of

5b. het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 8,0 voor de thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

of

D 6120 (27% MIA)

Zeer duurzaam gerenoveerd of verdergaand zeer duurzaam nieuw gebouw volgens GPR Gebouw 4.3

5a. het gerenoveerde gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 7,5 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, of

5b. het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 8,5 voor de thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde

De investering in een duurzaam utiliteitsgebouw komt ten hoogste voor het volgende bedrag per gevalideerde vierkante meter bruto vloeroppervlakte (bvo) in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek:

  • Gebruiksfunctie, niet zijn de industriefunctie: € 600 per m² bvo
  • Gebruiksfunctie, zijnde industriefunctie: € 300 per m² bvo

Neem gerust eens contact op om te ervaren wat TiMaX voor u kan berekenen.

Levertermijn

Neem voor vragen over de actuele levertermijn van een GPR-berekening of de mogelijkheid voor een spoedopdracht, even contact met ons op.

Vragen? Offerte? Binnen 24 uur reactie!

Mail uw vragen en/of (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte c.q. reactie.