bouwbesluit bouwplantoetsing Daglicht - Ventilatie - GBO TiMaX offerte aanvragen Bouwbesluit Vanaf € 175 BREAAM Volvo duurzaamheid Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen Offerte binnen 24 uur! TiMaX offerte aanvragen Duurzaamheid GPR Berekening EPC berekening NEN 7120 vanaf € 199,- TiMaX offerte aanvragen BENG NTA8800 GPR berekening GPR gebouw expert in huis Offerte binnen 24 uur! TiMaX offerte aanvragen Team TiMaX 2019 Team van experts Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen TiMaX offerte aanvragen

MIA Milieu InvesteringsAftrek

GPR gebouw berekeningDe MIA regeling is mogelijk aantrekkelijk voor u als U ondernemer bent en u investeert in duurzaam utilitair vastgoed. Met de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u met een fiscale aftrek tussen de 13,5% en 36% van uw investering een groot belastingvoordeel bereiken.

Een GPR berekening toont uw duurzaamheid aan

Ook in 2017 heeft de overheid GPR (versie 4.3) van toepassing verklaard voor het aanvragen van MIA. Met GPR Gebouw kunt u aantonen dat uw vastgoedplannen voldoende kwaliteit hebben én milieuvriendelijk zijn. Een GPR berekening kunt u gebruiken bij uw aanvraag als bewijs van voldoende duurzaamheid. Tevens is de maximale gebouwgrote van 5000m2 voor een GPR berekening opgeheven.

MIA 2018

Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst; bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.
Voor MIA is in 2018 een budget van €99 miljoen beschikbaar.

Binnen het thema milieuvriendelijke gebouwen hebben een aantal grote wijzigingen plaats gevonden in de MIA 2017.
Lees hier meer over deze wijzigingen

Rekenvoorbeeld

U realiseert een nieuw bedrijfsgebouw van 4.000 m2 en investeert hiervoor € 4.000.000 Met GPR Gebouw 4.3 laat u zien dat u duurzaam investeert. De duurzaamheidscores zijn ten minste een 8,5 op de vijf thema’s. De MIA regeling biedt u de mogelijkheid tot een fiscaal voordeel van ca. € 360.000. (minimaal = € 108.000 bij een 7,5 score)

Vamil 2018

De Vamil is in 2018 niet meer van toepassing in combinatie met een GPR certificering. De Vamil biedt wel nog steeds de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af.

Lees hier meer informatie in de door de overheid beschikbaar gestelde:
MIA en VAMIL
Duurzaam bouwen op de Milieulijst – MIA\Vamil

Neem gerust eens contact op om te ervaren wat TiMaX voor U kan berekenen.

Levertermijn

Neem voor de levertermijn van een GPR-berekening even contact met ons op.
In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Vragen? Offerte? Binnen 24 uur reactie!

Neem gerust eens contact op om te ervaren wat TiMaX voor U kan berekenen.
Mail uw vragen en/of (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte c.q. reactie.