MIA Milieu InvesteringsAftrek

GPR gebouw berekeningDe MIA regeling is mogelijk aantrekkelijk voor u als u ondernemer bent en u investeert in duurzaam utilitair vastgoed. Met de regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) kunt u met een fiscale aftrek tussen de 13,5% en 36% van uw investering een groot belastingvoordeel bereiken.

MIA 2021

Dankzij de MIA kunt u profiteren van een extra investeringsaftrek bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de gebruikelijke investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving. U komt voor de MIA in aanmerking als u investeert in bedrijfsmiddelen of technieken die op de Milieulijst staan en voldoen aan de daarin gestelde eisen.

Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt minder belasting.
Voor MIA is in 2021 een budget van € 114 miljoen beschikbaar.

Vamil 2021

Naast MIA biedt de Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven. Begint de code op de Milieulijst met een A, B, C of F dan is voor dat bedrijfsmiddel willekeurige afschrijving mogelijk. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u dan zelf. Het is zelfs mogelijk om 75% van de investering al in het jaar van aanschaf af te schrijven. De overige 25% schrijft u wel regulier af. Dit levert u dus een liquiditeits- en rentevoordeel op.
Voor Vamil is in 2021 € 25 miljoen beschikbaar.

Lees hier meer informatie in de door de overheid beschikbaar gestelde informatie:

Een GPR berekening toont uw duurzaamheid aan

GPR Gebouw is een door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties erkende duurzame bouw maatlatmethodiek en kan voor de MIA aanvraag worden gebruikt. Met GPR Gebouw kunt u aantonen dat uw vastgoedplannen voldoende kwaliteit hebben én milieuvriendelijk zijn. Een GPR berekening kunt u gebruiken bij uw MIA-aanvraag als bewijs van voldoende duurzaamheid op de volgende onderdelen:

E6121 (13,5 % MIA)

Duurzaam gerenoveerd of zeer duurzaam nieuw gebouw volgens GPR Gebouw 4.3

5a. het gerenoveerde gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 7,0 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, of

5b. het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 8,0 voor de thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.

of

D 6120 (27% MIA)

Zeer duurzaam gerenoveerd of verdergaand zeer duurzaam nieuw gebouw volgens GPR Gebouw 4.3

5a. het gerenoveerde gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 7,5 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, of

5b. het nieuwe gebouw voldoet aan de eisen van de van GPR Gebouw 4.3 met een score van ten minste 8,5 voor de thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde

De investering in een duurzaam utiliteitsgebouw komt ten hoogste voor het volgende bedrag per gevalideerde vierkante meter bruto vloeroppervlakte (bvo) in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek:

  • Gebruiksfunctie, niet zijn de industriefunctie: € 600 per m² bvo
  • Gebruiksfunctie, zijnde industriefunctie: € 300 per m² bvo


Levertermijn

Wij streven altijd naar een korte levertermijn, echter door het beperkte aantal gecertificeerde adviseurs in Nederland is dit helaas flink opgelopen, onze excuses daarvoor. Om dit probleem op te lossen hebben wij meerdere vacatures.

De actuele doorlooptijd voor november 2022 is 2 tot 3 weken.

Neem contact op voor een prijs en exacte gegarandeerde levertermijn!

Offerte binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte.