De Vijverhof

  Vijverhof 2 woontorens

  Bouwbesluit | EPC berekening | MPG berekening

  TiMaX heeft in opdracht van Ten Brinke Bouw de bouwbesluittoetsingen, EPC en MPG berekening op mogen stellen voor 2 woontorens die deel uitmaken van transformatieproject Vijverhof.

  Ten Brinke is een internationale succesvolle onderneming op het gebied van projectontwikkeling, bouw en assetmanagement.  Aan het Leeghwaterplein in Den Haag heeft Ten Brinke Bouw in opdracht van Altera Vastgoed N.V. “De Vijverhof blok 2 en 3” gerealiseerd. Blok 2 biedt op de begane grond ruimte voor twee commerciële ruimtes. Op de 1e tot en met de 7e verdieping zijn in totaal 56 appartementen gerealiseerd. Blok 3 ligt links van blok 2 en is over de ingang van de parkeergarage gebouwd. Op de begane grond en tussenverdieping zijn algemene ruimtes gerealiseerd. Op de 1e tot en met de 9e verdieping bevinden zich 99 appartementen.

  De gebouwen zijn respectievelijk 25 en 31 meter hoog.

  Deze ontwikkeling maakt deel uit van transformatieproject Vijverhof in de wijk Laakhaven-Hollands Spoor. De reeds opgeleverde woontoren van 70 meter hoog met 481 studentenwoningen behoort tevens tot dit transformatieproject. Het transformatieproject is een initiatief van Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en is in samenwerking met Ten Brinke Vastgoedontwikkeling tot stand gebracht.

  Regelmatig is TiMaX betrokken bij projecten van Ten Brinke. Inmiddels weten we dat Ten Brinke blij is met onze korte lijntjes voor wat betreft communicatie. Hoge kwaliteit voor een lage prijs!

  Over Bouwbesluit

  Bij de aanvraag van een bouwvergunning c.q. omgevingsvergunning dient u de gemeente aan te tonen dat uw aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Dit doet u bijvoorbeeld door middel van tekeningen. Maar daar horen ook berekeningen bij zoals onder andere een bouwplantoetsing, BENG berekening en (in sommige gevallen) een MPG berekening. 
  
  TiMaX heeft hiervoor een standaard bouwbesluittoetsing die bestaat uit het toetsen van de volgende bouwbesluitafdelingen:
  
  - art. 1.2 Controle minimum aantal personen
  - afd. 3.11 Daglichttoetreding
  - afd. 3.6 Ventilatie (incl. stallingsruimte)
  - afd. 3.7 Spuivoorziening
  - afd. 4.1 Verblijfsgebied en Verblijfsruimten (GBO – VG – 55%)
  - afd. 4.2 Toiletruimte
  - art. 4.24 Aanwezigheid toegankelijkheidssector
  - afd. 4.5 Buitenberging voor woonfuncties
  - afd. 4.6 Buitenruimte voor woonfuncties
  - afd. 5.1 Energiezuinigheid (BENG)
  - afd. 5.2 Milieu (MPG)
  
  

  Lees meer………

  Meer weten?

  Neem contact op met
  Stef Bos