Van Arnhem Bouwgroep

    • Energie prestatie

Warmteverliesberekening

Al sinds 1923 is Van Arnhem Bouwgroep actief in de ontwikkeling en bouw van woningprojecten en commercieel vastgoed. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een belangrijke ontwikkelaar van diverse projecten in een groot deel van Nederland.

Voor de projecten van Van Arnhem maakt TiMaX regelmatig de warmteverliesberekening (ook wel de transmissieberekening). Kort gezegd wordt hiermee het aansluitvermogen voor het verwarmingssysteem berekend. Essentieel om er voor te zorgen dat de energiezuinige woning ook echt een comfortabele woning wordt.

Over warmteverliesberekeningen

Met een warmteverliesberekening wordt het aansluitvermogen voor het verwarmen van binnen de thermische schil gelegen ruimten bepaald.
Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via gevels, vloer, dak etc….; hoe slechter de thermische isolatie c.q. schil is, hoe groter dus het warmteverlies.
Er zijn twee soorten van warmteverlies. Ten eerste het oppervlakteverlies. Dat is het verlies van warmte via muren en koudebruggen. En verder het verlies via luchtvernieuwing dus de opwarming van nieuwe lucht.
Deze twee gegevens vormen het totale warmteverlies en zijn nodig om het benodigde vermogen van de verwarming in een woning te berekenen.
Bij de huidige toepassing van luncht-warmtepompen en grondwarmtepompen is de warmteverliesberekening dus een essentiële berekening voor het bepalen van het aansluitvermogen uw verwarmingssysteem.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Patrick Nijmeijer