Smachtenburgse Eng

    • Energie prestatie

18 woningen te Ede

In de wijk Smachtenburg, gemeente Ede, gaat De Realisatie 18 woningen ontwikkelen.  Het plan is gelegen aan de rand van de Veluwe. Een ligging als deze vraagt om een integrale aanpak, er is vanaf begin af aan gekeken hoe natuurinclusieve maatregelen direct en zo ruim mogelijk in de ontwerpen en in de buitenruimte kunnen worden geïntegreerd. Smachtenburgse Eng is geschikt voor diverse doelgroepen door de diversiteit aan type woningen

Regelmatig heeft De Realisatie unieke projecten op bijzondere locaties. Soms mag TiMaX daarvoor de MPG berekeningen verzorgen. Voor dit mooie project mocht TiMaX de BENG berekening voor de vergunningaanvraag opstellen.

Over BENG


Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Patrick Nijmeijer