Park Helbergen

    • Bouwplantoetsing, Duurzaamheid, Energie prestatie

Park Helbergen Fase 2 te Zutphen

Bouwbesluit | BENG | MPG

Er is een prachtig stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor de locatie Park Helbergen fase 2 te Zutphen. Het plan telt 34 bouwkavels, waarvan 6 dijkwoningen, 8 twee-onder-één kap-woningen en 20 vrijstaande kavels. Mooie bouwkavels, omgeven door groen én met de vrijheid voor een eigen woningontwerp. Wonen in Park Helbergen betekent wonen op 5 minuten fietsen van het historische centrum en wonen langs de IJssel. Wonen in een wandel- en fietsvriendelijke omgeving en in een autoluwe wijk. Absoluut schitterend vertoeven dus!

Hegeman Bouwteam staat klaar met een team specialisten om kaveloptanten te helpen bij het ontwerp en de bouw van hun droomhuis. Aan de hand van voorbeeldwoningen met bijpassende begrotingen informeren zij hen. Met als doel om kaveloptanten voorspoedig door de eerste stappen heen te laten lopen.
TiMaX mag van deze woningen de bijbehorende bouwbesluit-, BENG en MPG -berekeningen opstellen.

Over BENG


Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Patrick Nijmeijer