Megaplex Vlaardingen

  Koningin Wilhelminahaven Zuidwestzijde 10 te Vlaardingen

  BB | BENG | MPG berekening

  Megaplex is een totaal nieuw woonconcept voor één of tweepersoonshuishoudens. Het combineert een uitgekiende plattegrond met hoogwaardige materialen en afwerkingen. Behalve aan een ruimtelijk slimme indeling met veel daglicht en zo weinig mogelijk loze ruimten als gangen en portaaltjes met hele grote draaideuren, is veel aandacht besteed aan praktische zaken als voldoende bergruimte, comfort en schoonmaak. Dat het nieuwe woonconcept voldoet aan de nieuwste eisen voor permanente woningen is vanzelfsprekend. De woning is zeer goed geïsoleerd en heeft een energiebesparende warmwatervoorziening.

  Aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen wordt in 3 bouwdelen dit woonconcept toegepast. TiMaX heeft hiervoor de bouwbesluittoetsingen, BENG berekening en MPG berekening mogen verzorgen.

  Over BENG


  Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

  Lees meer………

  Meer weten?

  Neem contact op met
  Joeri Bonke