Leemstaete

    • Energie prestatie

20 appartementen Helmichstraat te Oldenzaal

Op de hoek van de Bisschop Balderikstraat en de Helmichstraat in Oldenzaal wordt door Janssen de Jong Projectontwikkeling een appartementengebouw van 5 bouwlagen genaamd Leemstaete gerealiseerd met 20 hoogwaardige en luxe appartementen. Dit gebouw is direct gelegen aan de Groene Loper en kijkt uit op het station van Oldenzaal. Met de bouw van het appartementencomplex is eind 2021 gestart. 

Janssen de Jong is een projectontwikkelaar met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Regelmatig kunnen wij ons steentje bijdragen aan projecten van Janssen de Jong. Deze keer mochten we de (toen nog geldende) EPC berekening opstellen waarmee met succes de vergunning aangevraagd kon worden.

Over EPC / BENG


Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Peter Hulshorst