Kerk Helenaveen

    • Energie prestatie

Herbestemming Sint Wilibrorduskerk in Helenaveen

De Sint Wilibrodsuskerk in Helenaveen (Gemeente Deurne) en aangrenzende sacristie worden getransformeerd tot veertien energiezuinige koopappartementen (minimaal energielabel A) voor diverse doelgroepen zoals starters, doorstromers en 55-plussers. Dit alles op een mooie locatie tegenover de Helenavaart met volop rust, ruimte en groen.

Het gebouw wordt fors verduurzaamd om energiezuinige appartementen te kunnen realiseren met minimaal energielabel A. Zo wordt het gebouw voorzien van goede vloer-, wand- en dakisolatie evenals HR++ beglazing. Ook worden er zonnepanelen en mechanische ventilatie aangebracht. De vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige, comfortabele warmte in huis. Er is géén gasaansluiting; de appartementen worden volledig elektrisch verwarmd door het toepassen van een grondwarmtepomp welke op warme dagen ook kan koelen.

TiMaX heeft de plannen op het gebied van energie door mogen rekenen.

Over BENG

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Peter Hulshorst