12 rijwoningen in Ewijk

Ik woon betaalbaar

  44 CPO woningen te Ewijk

  Bouwbesluit | BENG | MPG

  Ik Woon Betaalbaar is dé nieuwe organische en risicodragende CPO begeleider in de woningbouw. Ik Woon Betaalbaar laat je met veel plezier genieten van je eigen betaalbare huis met tuin.

  Het Ecologisch CPO project in Ewijk (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) bestaat in totaal uit 44 woningen; 20 kwadrantwoningen, 12 rijwoningen en 12 twee-onder-een-kapwoningen. Naast ecologische toepassingen en de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden.

  Regelmatig mogen wij onze bijdrage leveren aan de CPO projecten die Ik Woon Betaalbaar mag begeleiden. Voor dit project mochten wij de bouwbesluittoetsing, BENG en MPG berekeningen opstellen.

  Over MPG


  De MilieuprestatieGebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor nieuwbouw woningen, woongebouwen en kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2.
  Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken. Daarmee wordt de milieuprestatie van een compleet bouwwerk bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.
  Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database.

  Lees meer………

  Meer weten?

  Neem contact op met
  Joren Kip