Honigfabriek

    • Bouwplantoetsing, Duurzaamheid, Energie prestatie

Honigfabriek ‘De Bij’ Koog aan de Zaan

Bouwbesluit | EPC | MPG

Ten Brinke is een écht familiebedrijf en dat zie je terug in cultuur, waarden en een platte organisatiestructuur. Voldoen aan de persoonlijke wensen en eisen van klanten en partners is de hoogste prioriteit. Bijna 120 jaar gelden richtte Theodorus ten Brinke zijn bedrijf op. Op zakelijk gebied ging het hem voor de wind en al snel maakte Ten Brinke een mooie, continue groei door. Inmiddels is Ten Brinke uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie. Met vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland realiseren zij met ongeveer 1.300 medewerkers een gemiddelde jaaromzet van circa één miljard euro.

De voormalige Honigfabriek in Koog aan de Zaan, in de omgeving ook bekend als ‘De Bij’, wordt omgebouwd tot 95 moderne appartementen. Het industriële karakter blijft behouden in de 21 lofts die worden gerealiseerd in de monumentale fabriek, terwijl de 74 nieuwbouwappartementen worden gebouwd in moderne eigentijdse stijl. Dit betreft een ontwikkeling van Ten Brinke Vastgoedontwikkeling Enter. Realisatie wordt uitgevoerd door Ten Brinke Bouw. TiMaX mocht ook voor dit project van Ten Brinke de bouwbesluittoetsing, EPC berekening en MPG berekening verzorgen.

Over Bouwbesluit

Bij de aanvraag van een bouwvergunning c.q. omgevingsvergunning dient u de gemeente aan te tonen dat uw aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Dit doet u bijvoorbeeld door middel van tekeningen. Maar daar horen ook berekeningen bij zoals onder andere een bouwplantoetsing, BENG berekening en (in sommige gevallen) een MPG berekening. 

TiMaX heeft hiervoor een standaard bouwbesluittoetsing die bestaat uit het toetsen van de volgende bouwbesluitafdelingen:

- art. 1.2 Controle minimum aantal personen
- afd. 3.11 Daglichttoetreding
- afd. 3.6 Ventilatie (incl. stallingsruimte)
- afd. 3.7 Spuivoorziening
- afd. 4.1 Verblijfsgebied en Verblijfsruimten (GBO – VG – 55%)
- afd. 4.2 Toiletruimte
- art. 4.24 Aanwezigheid toegankelijkheidssector
- afd. 4.5 Buitenberging voor woonfuncties
- afd. 4.6 Buitenruimte voor woonfuncties
- afd. 5.1 Energiezuinigheid (BENG)
- afd. 5.2 Milieu (MPG)

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Stef Bos