Holzenbosch

    • Bouwplantoetsing, Duurzaamheid, Energie prestatie

35 woningen Holzenbosch fase III te Voorthuizen

Bouwbesluit | BENG | MPG

Schoonderbeek is een middelgroot bouwbedrijf dat zich richt op projecten in Midden-Nederland , de projectontwikkeling is door geheel Nederland actief. Het bouwbedrijf is opgericht in 1922 door de grootvader van de huidige eigenaar Evert Schoonderbeek. De afgelopen decennia heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt, mede doordat de bouwprojecten uit eigen projectontwikkeling, een stevige basis onder het bouwbedrijf hebben gelegd.

Voor Schoonderbeek mocht TiMaX voor 35 woningen Holzenbosch Fase III in Voorthuizen de Bouwbesluittoetsingen, BENG -en MPG berekening verzorgen. Mooie klus waar we gewoon trost op zijn.

Over MPG


De MilieuprestatieGebouwen berekent de milieubelasting van de in een gebouw gebruikte materialen. Het Bouwbesluit 2012 stelt deze berekening verplicht voor nieuwbouw woningen, woongebouwen en kantoren met een oppervlakte vanaf 100 m2.
Elke milieuprestatieberekening moet voldoen aan de zogenoemde ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie gebouwen en GWW-werken’. Daarmee wordt de milieuprestatie van een compleet bouwwerk bepaald, op basis van de prestatie van de producten en elementen waaruit het is opgebouwd.
Opdrachtgevers en architecten worden hiermee in staat gesteld om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Joeri Bonke