Grensland Zuivel

    • Bouwplantoetsing, Energie prestatie

Grensland Zuivel te Weerselo

Bouwbesluit | BENG

Grensland Zuivel levert een ongekend hoge kwaliteit zuivelproducten uit de Oost-Nederlandse grensstreek voor de bakkerij, industrie en foodservice.
In opdracht van StudiodotNL mocht TiMaX de vernieuwbouw op het huidige adres toetsen aan het bouwbesluit en stelden we de BENG berekening voor de vergunningaanvraag op. Een mooi project in onze eigen regio!

Over BENG

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

Lees meer………

Meer weten?

Neem contact op met
Peter Hulshorst