Erve Odinck

  56 woningen Erve Odinck te Hardenberg

  Bouwbesluit | BENG | MPG |

  Nul op de meter woningen

  In opdracht van Ten Brinke mochten we ook voor Erve Odink in Hardenberg de gebruikelijke berekeningen opstellen. Deze woningen zijn zogenoemde Nul op de meter woningen. In een Nul op de Meter-woning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd. Dit gebeurt door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

  Erve Odinck is een prachtige, groenrijke, kindvriendelijke locatie in Hardenberg. Door de mix in woningtypen en woonvormen wordt de buurt gevarieerd en spreekt het meerdere leeftijdsgroepen aan. De woningen worden volgens huidige maatstaven duurzaam en gasloos gebouwd met een eigentijdse architectuur. De opzet, uitstraling en grootte van de woningen sluiten goed aan op de bestaande woningen en appartementen in deze buurt.

  Over BENG


  Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG) (voorheen EPC). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de hand van 3 individueel te halen eisen wordt bij BENG de energieprestatie bepaald. De BENG-eisen zijn verschillend voor ieder gebouwtype. Naast de BENG-eisen komt er voor nieuwe woningen en woongebouwen een indicator bij: TOjuli. De TOjuli is een indicator voor het risico op hoge binnentemperaturen in de zomermaanden bij nieuwbouwwoningen en stel je vast aan de hand van de berekende koelbehoefte over de maand juli in de BENG-berekening volgens NTA 8800.

  Lees meer………

  Meer weten?

  Neem contact op met
  Patrick Nijmeijer