bouwbesluit bouwplantoetsing Daglicht - Ventilatie - GBO Bouwbesluit Vanaf € 175 binnen 24 uur OFFERTE? klik hier BREAAM Volvo duurzaamheid Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen Offerte binnen 24 uur! OFFERTE? binnen 24 uur klik hier Duurzaamheid GPR Berekening EPC berekening NEN 7120 vanaf € 199,- OFFERTE? binnen 24 uur klik hier BENG NTA8800 GPR berekening GPR gebouw expert in huis Offerte binnen 24 uur! OFFERTE? binnen 24 uur klik hier Team van eXperts Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen OFFERTE? binnen 24 uur klik hier

Energielabel nieuwbouw Sterrenschool Hilversum

Op dinsdag 21 januari 2020 zijn de genomineerde voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards bekend gemaakt.

Wie wint op 6 februari 2020 tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen de Gouden Kikker, de Circulaire Ring en de publieksprijs?

Deze awards worden uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. De onafhankelijke jury selecteerde de kanshebbers binnen twee categorieën: het meest duurzame project en de meest duurzame opdrachtgever. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 6 februari 2020 in Assen worden de winnaars per categorie bekendgemaakt en dan wordt ook de publieksprijs uitgereikt (één van de zes genomineerden).

In de categorie meest duurzame opdrachtgever is STIP Hilversum met het project Sterrenschool Hilversum genomineerd.
De jury prijst de aandacht voor circulariteit; hergebruik is van groot belang geweest in dit project, evenals het gebruik van hout. De opdrachtgever keek buiten de gebaande paden. Ze hebben veel partijen durven betrekken in hun zoektocht naar een duurzaam en gezond gebouw, zoals ouders, kinderen, de buurt en leveranciers.

 

In opdracht van Friso Bouwgroep B.V. mocht TiMaX het energielabel afgeven bij de Sterrenschool in Hilversum. De nieuwe vervangende school is in opdracht van STIP (Openbaar Onderwijs Hilversum) duurzaam gebouwd. Zo zijn er zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen toegepast en is het gebouw energieneutraal. Vanwege de grote toename in het aantal leerlingen werd de school te klein. Met inbreng van de leerlingen, ouders en deskundigen is er door Mies architecten een nieuwe school ontworpen. De nieuwe school sluit volledig aan op het nieuwe onderwijsconcept, waarbij de leerlingen les krijgen van meerdere vakdocenten.