Team TiMaX opgericht in 2000 team 2020 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2019 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2018 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2017

Energielabel nieuwbouw Sterrenschool Hilversum

Op dinsdag 21 januari 2020 zijn de genomineerde voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards bekend gemaakt.

Wie wint op 6 februari 2020 tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen de Gouden Kikker, de Circulaire Ring en de publieksprijs?

Deze awards worden uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. De onafhankelijke jury selecteerde de kanshebbers binnen twee categorieën: het meest duurzame project en de meest duurzame opdrachtgever. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 6 februari 2020 in Assen worden de winnaars per categorie bekendgemaakt en dan wordt ook de publieksprijs uitgereikt (één van de zes genomineerden).

In de categorie meest duurzame opdrachtgever is STIP Hilversum met het project Sterrenschool Hilversum genomineerd.
De jury prijst de aandacht voor circulariteit; hergebruik is van groot belang geweest in dit project, evenals het gebruik van hout. De opdrachtgever keek buiten de gebaande paden. Ze hebben veel partijen durven betrekken in hun zoektocht naar een duurzaam en gezond gebouw, zoals ouders, kinderen, de buurt en leveranciers.

 

In opdracht van Friso Bouwgroep B.V. mocht TiMaX het energielabel afgeven bij de Sterrenschool in Hilversum. De nieuwe vervangende school is in opdracht van STIP (Openbaar Onderwijs Hilversum) duurzaam gebouwd. Zo zijn er zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen toegepast en is het gebouw energieneutraal. Vanwege de grote toename in het aantal leerlingen werd de school te klein. Met inbreng van de leerlingen, ouders en deskundigen is er door Mies architecten een nieuwe school ontworpen. De nieuwe school sluit volledig aan op het nieuwe onderwijsconcept, waarbij de leerlingen les krijgen van meerdere vakdocenten.