Commanderie

  Commanderie/Othmar

  Bouwbesluittoetsing

  Ten zuiden van de historische kern van Ootmarsum is in 2016 het Commanderieplein verrezen: een bijzondere ontwikkeling waarbij natuur, cultuur en nieuwbouw volkomen in elkaar opgaan. De rijke Twentse brouwcultuur vindt er een plek vlak naast een tuin met historische gewassen.
  Het pand is duurzaam ontwikkeld waarbij in samenwerking met Bouwsubsidie Nederland goed naar de fiscale voordelen en subsidies is gekeken.

  Het Commanderieplein vormt binnen het plan de spil, waaromheen een tweetal gebouwen worden herontwikkeld. Het Poortgebouw kent een historische architectuur die verschillende functies krijgt. In dit pand huizen onder andere:

  TiMaX mocht voor dit plan de bouwbesluittoetsingen, de BENG berekening, Energielabels en GPR gebouw berekening verzorgen.

  Over Bouwbesluit

  Bij de aanvraag van een bouwvergunning c.q. omgevingsvergunning dient u de gemeente aan te tonen dat uw aanvraag voldoet aan het geldende bouwbesluit. Onze standaard bouwbesluittoetsing rapportage voorziet in 99% van alle projecten de door de gemeente vereiste gegevens voor het afgeven van een bouwvergunning. Als de desbetreffende gemeente aanvullende c.q. meer gegevens vraagt, dan kunnen wij dit uiteraard ook verzorgen.
  Naast de buitbesluittoets en tekeningen horen daar ook berekeningen bij zoals onder andere een BENG berekening en een MPG berekening. Afhankelijk van het project kunnen er nog overige gegevens gevraagd worden door de behandelende ambtenaar. U kunt dit online controleren door een vergunningscheck te doen in het omgevingsloket.

  Lees meer………

  Meer weten?

  Neem contact op met
  Stef Bos