Trainee HBO bouwkunde

Net jouw MBO of HBO opleiding bouwkunde afgerond, maar je wilt jezelf nog graag verder ontwikkelen? Bij TiMaX kan dat onder begeleiding van onze deskundige professionals. Wij zoeken trainees MBO+ of HBO van de opleidingsrichtingen Bouwkunde, Bouwtechnische bedrijfskunde of Bouwfysica.

Breng als trainee HBO bouwkunde het niveau van jezelf én van TiMaX naar een hoger level en bouw mee aan de uitbreiding van team TiMaX! Zoek jij tot in detail uit of bouwontwerpen voldoen aan regels conform het Bouwbesluit, omtrent bijvoorbeeld ventilatie, energieprestatie en duurzaamheid? Heb je zin om een aantal projecten op gebied van wijzigende regelgeving te onderzoeken, zoals de nieuwe Wet Kwaliteitsborging (WKB) en de nieuwe omgevingswet? Wil je onderzoeken hoe wij (en andere partijen) BIM beter in hun proces kunnen integreren? Ohja, vind je het daarnaast ook leuk om met klanten in contact te staan? Dan ben jij de trainee die wij zoeken!

Als trainee in ons team besteed jij je aandacht en energie aan diverse projecten en doelen. Deze doelen stellen we samen op en zullen we tijdens jouw traineeship ook samen met jou monitoren zodat jij het beste uit jezelf en TiMaX kunt halen.

Met onze interne opleidingen en kennislunches streven we ernaar jou alle ins en outs binnen ons mooie vakgebied bij te brengen. Heb je nog niet echt een goed beeld van ons werk? Loop dan eens 1 à 2 uur geheel vrijblijvend mee om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en het team!

Jouw werkplek zal vanwege onze intensieve begeleiding in het begin overwegend op de locatie Denekamp zijn. Maar in een later stadium ben je mogelijk steeds vaker op onze locatie in Enschede direct naast het Saxion werkzaam.

Wij zijn TiMaX

TiMaX is een bouwkundig adviesbureau op het gebied van bouwbesluit, energieprestatie en duurzaamheid. Wij zijn een hecht en toegankelijk adviesbureau en vinden plezier in je werk een voorwaarde voor succes. Wil je graag meer weten over ons gezellige team, kijk even op de pagina Wij zijn TiMaX. Wij onderbouwen voornamelijk nieuwbouwplannen voor hoofdzakelijk architecten, aannemers, ontwikkelaars op basis van Nederlandse bouwregelgeving. Het eindresultaat voor de klant is een advies en rapportage waarmee wordt aangetoond dat aan de regelgeving wordt voldaan. Deze onderbouwingen worden gemaakt door onze team van experts met jarenlange ervaring omtrent de bouwkundige wet- en regelgeving. Ons doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van de Nederlandse bouwregelgeving. TiMaX staat al ruim 20 jaar voor betaalbare kwaliteit, service en gegarandeerde levertijden.

Gewoon professioneel. Gewoon betrouwbaar. Gewoon samen. Gewoon TiMaX.

TiMaX biedt

 • veel vakantiedagen
 • gewoon gezellig team met een no-nonsense mentaliteit 
 • passend salaris bij opleiding en ervaring (ja, ook voor een trainee)
 • winstdelingsregeling (ja, ook voor een trainee)
 • doorgroeimogelijkheden
 • gezellige en gave teamuitjes (skitrip/racen/bowlen)

Wie ben jij?

 • je hebt een MBO-4 of HBO-opleidingsniveau (bouwkunde/bouwtechnische bedrijfskunde/bouwfysica opleiding is een pré)
 • je hebt enige affiniteit met de bouw en/of installatietechniek
 • je kunt werken met CAD-programma’s (pré)
 • je bent analytisch
 • je durft verantwoordelijkheid te nemen en (zelfstandig) projecten op te pakken
 • je bent bereid je te ontwikkelen door (interne) opleidingen op het gebied van bouwbesluittoetsing, energiezuinigheid en duurzaamheid te volgen
 • woonachtig in regio Twente en 32-38 uur beschikbaar

Gewoon TiMaX

Gewoon is het kernwoord van TiMaX. Korte lijntjes, werkplezier, werken aan praktische oplossingen en een fijn teamgevoel vinden wij heel gewoon. Niets bijzonders. Dit is de combinatie waarmee wij al jarenlang gewoon professionele onderbouwingen en adviezen op het gebied van bouwregelgeving opleveren. En hiermee zien we tevreden klanten terugkomen naar TiMaX. Peter is al sinds 2006 bouwplantoetser en energieprestatie adviseur bij TiMaX en laat je graag zien hoe het er bij ons op de werkvloer aan toe gaat!

Dag van Peter
8.00 – 8.30 uur
Begin van je werkdag
Je begint je werkdag allereerst met een lekker kopje koffie, vers gemalen natuurlijk. Je hebt je eigen planning gemaakt en start vandaag met het werk waar TiMaX groot in geworden is: een bouwbesluittoets, BENG- en MPG berekening. Je krijgt alle benodigde informatie over de spreekwoordelijke schutting gegooid en leest eerst alles eens grondig door. Een aannemer wil nieuwe huizen bouwen en moet weten of de ontwerpen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

10.00 uur
Tijd voor koffie
Gezelligheid en saamhorigheid staan binnen TiMaX centraal. Hier hoort het gezamenlijk drinken van een kopje goede koffie tegen 10 uur natuurlijk ook bij. Je zit samen met je collega’s in onze gezellige kantine en bespreekt nog eens waarom een van je collega’s tijdens het afgelopen personeelsuitje zo slecht was in bowlen.

10.15 uur
Vervolg van je werkdag
Je pakt je werk van vanmorgen op en komt een probleem tegen waarmee je met de klant over wilt sparren. Je bent zelf de baas over je eigen project en besluit je verantwoordelijkheid te nemen: je belt de klant op voor aanvullende informatie. Na dit goede gesprek kun je weer verder met de verschillende berekeningen.

12.00 uur
Lunchtijd
Vrijdag is het altijd patat dag en wordt er voor iedereen een lekker patatje met een snack gehaald. Mmmm… Een enkeling waagt zich nog aan een potje tafeltennis en de verliezer mag ‘s middags voor iedereen koffie halen.

12.30
Ander project
Voor een aanbesteding van een nieuw te bouwen kantoorpand was je begonnen met de MPG berekening (duurzaamheid). De klant heeft gereageerd op jouw mail met vragen en je kunt weer verder met dit project. Je werkt de berekening verder uit en schrijft het advies voor de optimalisatie.

16.30 uur
Vrijdagmiddagborrel
Het is de eerste vrijdag van de maand, dus tijd voor een vrijdagmiddagborrel. Geen verplichting, maar gewoon gezellig een hapje en een drankje samen met je collega’s. Beter kun je je weekend natuurlijk niet beginnen!

Meer weten?

Neem contact op met
Thomas Lubben