Vacature (aankomend) bouwplantoetser

Breng als bouwplantoetser TiMaX naar een hoger niveau en bouw mee aan de uitbreiding van team TiMaX! Zoek jij tot in detail uit of ontwerpen voldoen aan regels conform het Bouwbesluit en de bijbehorende NEN normen, omtrent bijvoorbeeld daglichttoetreding en ventilatie? En vind je het daarnaast ook leuk om met klanten in contact te staan? Dan ben jij de bouwplantoetser die wij zoeken!

Als bouwplantoetser in ons team besteed jij je aandacht en energie aan het toetsen van bouwbesluiten aan de huidige wet- en regelgeving, geef je advies en kom je bij problemen met een passende oplossing. Daarnaast voer je ook taken uit op het gebied van energieprestatie, zoals BENG berekeningen en energielabels. Je bent pas tevreden wanneer de klant dit ook is en je aan alle verwachtingen hebt voldaan.

Met onze interne opleidingen en kennislunches streven we ernaar jou alle ins en outs binnen ons mooie vakgebied bij te brengen. Heb je nog niet echt een goed beeld van ons werk? Kom gewoon eens even langs om achter de schermen mee te kijken en een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en ons team!

Ben je al EP-W/D of EP-U/D gecertificeerd? Mooi! Daar zijn we erg blij mee! Ben je dit nog niet? Geen probleem, de opleiding en examens worden door ons betaald! Lijkt ons erg gewoon

Wij zijn TiMaX

TiMaX is een bouwkundig adviesbureau op het gebied van bouwbesluit, energieprestatie en duurzaamheid. Wij zijn een hecht en toegankelijk adviesbureau en vinden plezier in je werk een voorwaarde voor succes! Wil je graag meer weten over ons gezellige team, kijk even op de pagina Wij zijn TiMaX. Wij onderbouwen voornamelijk nieuwbouwplannen voor hoofdzakelijk architecten, aannemers, ontwikkelaars op basis van Nederlandse bouwregelgeving. Het eindresultaat voor de klant is een advies en rapportage waarmee wordt aangetoond dat aan de regelgeving wordt voldaan. Deze onderbouwingen worden gemaakt door onze team van experts met jarenlange ervaring omtrent de bouwkundige wet- en regelgeving. Ons doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van de Nederlandse bouwregelgeving. TiMaX staat al ruim 20 jaar voor betaalbare kwaliteit, service en gegarandeerde levertijden.

Gewoon professioneel. Gewoon betrouwbaar. Gewoon samen. Gewoon TiMaX.

TiMaX biedt

 • veel vakantiedagen
 • gewoon gezellig team met een no-nonsense mentaliteit 
 • passend salaris bij opleiding en ervaring
 • winstdelingsregeling
 • doorgroeimogelijkheden
 • gezellige en gave teamuitjes (skitrip/racen/vliegen)

Wie ben jij?

 • je hebt een MBO-4 of HBO-opleidingsniveau (bouwkunde/bouwfysica opleiding is een pré)
 • je hebt enige affiniteit met de bouw en/of installatietechniek
 • je kunt werken met CAD-programma’s
 • je bent analytisch
 • je durft verantwoordelijkheid te nemen en (zelfstandig) projecten op te pakken
 • je bent bereid je te ontwikkelen door (interne) opleidingen op het gebied van bouwbesluittoetsing, energiezuinigheid en duurzaamheid te volgen
 • woonachtig in regio Twente en 32-40 uur beschikbaar
Team TiMaX samen gezellig uitje

Gewoon TiMaX

Gewoon is het kernwoord van TiMaX. Korte lijntjes, werkplezier, werken aan praktische oplossingen en een fijn teamgevoel vinden wij heel gewoon. Niets bijzonders. Dit is de combinatie waarmee wij al jarenlang gewoon professionele onderbouwingen en adviezen op het gebied van bouwregelgeving opleveren. En hiermee zien we tevreden klanten terugkomen naar TiMaX. Peter is al sinds 2006 bouwplantoetser en energieprestatie adviseur bij TiMaX en laat je graag zien hoe het er bij ons op de werkvloer aan toe gaat!

Dag van Peter
8.00 – 8.30 uur
Begin van je werkdag
Je begint je werkdag allereerst met een lekker kopje koffie, vers gemalen natuurlijk. Je hebt je eigen planning gemaakt en start vandaag met het werk waar TiMaX groot in geworden is: een bouwbesluittoets, BENG- en MPG berekening. Alle benodigde informatie krijg je over de spreekwoordelijke schutting gegooid en leest eerst alles eens grondig door. Een aannemer wil nieuwe huizen bouwen en moet weten of de ontwerpen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

10.00 uur
Tijd voor koffie
Gezelligheid en saamhorigheid staan binnen TiMaX centraal. Hier hoort het gezamenlijk drinken van een kopje goede koffie tegen 10 uur natuurlijk ook bij. Je zit samen met je collega’s in onze gezellige kantine en bespreekt nog eens waarom een van je collega’s tijdens het afgelopen personeelsuitje zo slecht was in bowlen.

10.15 uur
Vervolg van je werkdag
Je pakt je werk van vanmorgen op en komt een probleem tegen waarmee je met de klant over wilt sparren. Je bent zelf de baas over je eigen project en besluit je verantwoordelijkheid te nemen: je belt de klant op voor aanvullende informatie. Na dit goede gesprek kun je weer verder met de verschillende berekeningen.

12.00 uur
Lunchtijd
Vrijdag is het altijd patat dag en wordt er voor iedereen een lekker patje met een snack gehaald. Mmmm… Een enkeling waagt zich nog aan een potje tafeltennis en de verliezer mag ‘s middags voor iedereen koffie halen.

12.30
Ander project
Voor een aanbesteding van een nieuw te bouwen kantoorpand was je begonnen met de MPG berekening (duurzaamheid). De klant heeft gereageerd op jouw mail met vragen en je kunt weer verder met dit project. Je werkt de berekening verder uit en schrijft het advies voor de optimalisatie.

16.30 uur
Vrijdagmiddagborrel
Het is de eerste vrijdag van de maand, dus tijd voor een vrijdagmiddagborrel. Geen verplichting, maar gewoon gezellig een hapje en een drankje samen met je collega’s. Beter kun je je weekend natuurlijk niet beginnen!

Meer weten?

Neem contact op met
Thomas Lubben