Warmteverliesberekening

Een warmteverliesberekening (ook wel transmissieberekening) wordt door een van onze deskundigen opgesteld om het aansluitvermogen te bepalen voor het verwarmen van binnen de thermische schil gelegen ruimten

ISSO 51 woningen en woongebouwen

Er zijn verschillende normen waarmee gerekend kan worden:

  • ISSO 51 – Warmteverliesberekeningen voor woningen en woongebouwen;
  • ISSO 53 – Warmteverliesberekeningen voor utiliteitsgebouwen;
  • ISSO 57 – Warmteverliesberekeningen voor ruimten hoger dan 4 meter.

Wij hebben ons (tot op heden) gespecialiseerd in de ISSO 51 en doen dus alleen warmteverliesberekeningen van woningen en woongebouwen!

Twee soorten warmteverlies

Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via gevels, vloer, dak etc…. Hoe slechter de thermische isolatie c.q. schil is, hoe groter het warmteverlies. Er zijn twee soorten van warmteverlies:

  • Oppervlakteverlies (via muren en koudebruggen)
  • Verlies via luchtvernieuwing (opwarming nieuwe lucht)

Deze twee gegevens vormen het totale warmteverlies en zijn nodig om het benodigde vermogen van de verwarming in een woning te berekenen.

Levertermijn

We streven voor woningen en kleine woongebouwen bij iedere warmteverliesberekening naar een korte levertermijn, standaard is dit ongeveer 10-15  werkdagen!

In overleg kan er soms met spoed sneller geleverd worden (afhankelijk van onze planning), neem hiervoor even contact met ons op.

Offerte berekening binnen 24 uur

Mail uw (schets-) ontwerp naar offerte@timax.nl en u ontvangt binnen 24 uur uw vrijblijvende offerte voor een bouwbesluittoetsing en/of EPC berekening.