Team TiMaX opgericht in 2000 team 2020 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2019 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2018 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2017

EPC 82 Nul op de meter-woningen Seahorse Hengelo

Plaatsingsdatum: 14-04-2020

Eventjes voorstellen; “Seahorse is de naam!” Sinds de jaren ’50 het terrein van de Koninklijke Weefgoederen Fabriek (KWF) – beter bekend onder de naam Seahorse Hengelo in transformatie naar een karakteristieke groene en hoogwaardige nieuwbouw woonomgeving. Alle woningen zijn ontworpen volgens het nul-op-meter principe. Dit houdt in dat jouw woning, bij een normaal leefpatroon, op jaarbasis net zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Energieneutraal, 100% elektrisch en dus ook geheel gasloos.

Transformatie

De afgelopen periode is gezamenlijk gewerkt aan de planvorming van deze plek. Een locatie waarbij de unieke sheddaken als erfgoed uit een rijk industrieel verleden dienen. Door het behoud van een aantal sheddaken is de cultuurhistorie van de locatie een onderscheidende kwaliteit. Er wordt gewerkt aan een gezamenlijk gedragen plan binnen het bestaand stedelijk gebied met een flexibel woonprogramma. Twee prachtige lanen als drager van de openbare structuur en het behoud van zeer ‘senior’ groen creëren een ‘transformatie vóór mensen’!

TiMaX mocht voor fase 1 de EPC berekeningen opstellen; dé manier om aan te tonen dat de Nul op de Meter-woningen ook echt aan de gestelde eisen voldoen.