Team TiMaX opgericht in 2000 team 2020 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2019 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2018 Team TiMaX opgericht in 2000 team 2017

ABC Liendert te Amersfoort

  • ABC cluster GPR gouden kikker

Omschrijving:

ABC cluster (school) te Liendert (Amersfoort)
(duurzaamheid 30% van aanbestedingspunten, gewonnen!)

Aangetoond middels GPR gebouw berekening en EPC berekening NEN 7120

 

1e Prijs Gouden Kikker 2014!!

Meest duurzame overheidsgebouw van 2014

Overige informatie:

Architect : Jorissen Simonetti architecten

Aannemer : Dura Vermeer Hengelo

Installateur: Linthorst Installatietechniek

Vloeroppervlak: 2.875 m²
In de Amersfoortse wijk Liendert wordt een ABC-cluster gebouwd op de plek waar nu basisschool De Windroos gevestigd is. In dit nieuwe pand is plaats voor:

basisscholen De Wiekslag
basisschool De Windroos
buitenschoolse opvang (BSO)
peuterschool
sportzaal
ruimte voor ontmoeting

Multifuncioneel en flexibel
Het ontwerp biedt mogelijkheid tot het flexibel inzetten van de ruimtes. De beide schooldirecteuren willen graag dat het nieuwe ABC-cluster een parel in de wijk Liendert wordt, waarin kinderen goed onderwijs kunnen krijgen, maar waar ouders en omwonenden elkaar ook kunnen ontmoeten. Het gebouw is vormgegeven als een sculpturale, compacte massa, die gekenmerkt wordt door een knik in het hart van het gebouw. Aan de achterzijde bevindt zich een ingang voor het groen en aan de voorkant bevindt zich een ingang naar het grote multifunctionele plein waarop ook de wijkspeeltuin wordt ondergebracht. Een grote theatertrap biedt toegang tot de functies die op de eerste verdieping zijn gelegen. Samen met de zwevende, veelkleurige sportzaal op de verdieping vormt het een uitdagend herkenningspunt voor de wijk.
Duurzame technieken
WKO (bronnen)
Warmtepompen
Zonweringsinstallatie
PV panelen