EP-U Adviseur

Breng als EP-U adviseur het niveau van TiMaX naar een hoger level en bouw mee aan de uitbreiding van team TiMaX! Heb jij affiniteit met energieprestatie, energietransitie en verduurzaming? En haal je daarnaast plezier uit het maken van verschillende berekeningen op deze gebieden? Ohja, vind je het daarnaast ook leuk om met klanten in contact te staan en ze te adviseren? Dan ben jij de EP-U adviseur die wij zoeken!

Als adviseur op het gebied van energielabels in ons team besteed jij je aandacht en energie aan het opstellen van energielabels voor hoofdzakelijk utiliteitsgebouwen. Deze energielabels zijn niet alleen verplicht bij verhuur en verkoop, maar ook nodig als vertrekpunt voor diensten zoals een maatwerkadvies voor subsidies en de label C verplichting voor kantoren of een duurzaam meerjaren onderhoudsplan (DMJOP). Daarnaast voer je misschien ook wel BENG berekeningen uit voor nieuwbouwprojecten. Over jouw ambities en exacte invulling kunnen we samen sparren.


Met onze interne opleidingen en kennislunches streven we ernaar jou alle ins en outs binnen ons mooie vakgebied bij te brengen. Heb je nog niet echt een goed beeld van ons werk? Loop dan eens 1 à 2 uur geheel vrijblijvend mee om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en het team!

Ben je al EPA-W of EPA-U gecertificeerd? Mooi! Daar zijn we erg blij mee! Ben je dit nog niet? Geen probleem, de opleiding en examens worden door ons betaald! Lijkt ons erg gewoon

Wij zijn TiMaX

TiMaX is een bouwkundig adviesbureau op het gebied van bouwbesluit, energieprestatie en duurzaamheid. Wij zijn een hecht en toegankelijk adviesbureau met één doel: plezier in je werk! Wil je graag meer weten over ons gezellige team, kijk even op de pagina Wij zijn TiMaX. Wij onderbouwen voornamelijk nieuwbouwplannen voor hoofdzakelijk architecten, aannemers, ontwikkelaars op basis van Nederlandse bouwregelgeving. Het eindresultaat voor de klant is een advies en rapportage waarmee wordt aangetoond dat aan de regelgeving wordt voldaan. Deze onderbouwingen worden gemaakt door onze team van experts met jarenlange ervaring omtrent de bouwkundige wet- en regelgeving. TiMaX staat al ruim 20 jaar voor betaalbare kwaliteit, service en gegarandeerde levertijden.

Gewoon professioneel. Gewoon betrouwbaar. Gewoon samen. Gewoon TiMaX.

TiMaX biedt

 • veel vakantiedagen
 • gewoon gezellig team met een no-nonsense mentaliteit 
 • passend salaris bij opleiding en ervaring
 • winstdelingsregeling
 • doorgroeimogelijkheden
 • gezellige en gave teamuitjes (skitrip/racen/bowlen)

Wie ben jij?

 • je hebt een MBO-4 of HBO-opleidingsniveau (bouwkunde/bouwfysica opleiding is een pré)
 • je hebt enige affiniteit met de bouw en/of installatietechniek
 • je kunt werken met CAD-programma’s
 • je bent analytisch en communicatief vaardig
 • je durft verantwoordelijkheid te nemen en (zelfstandig) projecten op te pakken
 • je bent bereid je te ontwikkelen door (interne) opleidingen op het gebied van bouwbesluittoetsing, energiezuinigheid en duurzaamheid
 • woonachtig in Twente en 32-38 uur beschikbaar

Gewoon TiMaX

Gewoon is het kernwoord van TiMaX. Korte lijntjes, werkplezier, werken aan praktische oplossingen en een fijn teamgevoel vinden wij heel gewoon. Niets bijzonders. Dit is de combinatie waarmee wij al jarenlang gewoon professionele onderbouwingen en adviezen op het gebied van bouwregelgeving opleveren. En hiermee zien we tevreden klanten terugkomen naar TiMaX. Joeri is bouwplantoetser en energieprestatie adviseur bij TiMaX en laat je graag zien hoe het er bij ons op de werkvloer aan toe gaat!

Dag van een Joeri
8.00 – 8.30 uur
Begin van je werkdag
Je rijdt rechtstreeks vanuit huis naar een kantoorpand in Almelo (vanuit duurzaamheid gezien ligt 95% van onze projecten binnen 1 uur rijden) Je hebt de meeste benodigde informatie vooraf al van de opdrachtgever gekregen, maar gaat de verplichte opname op locatie uitvoeren voor een energielabel en een aanvullend maatwerkadvies om naar een label C te komen. Het is geen groot pand en de informatie die je gekregen hebt blijken te kloppen, als je snel bent haal je de koffiepauze op kantoor nog.

10.00 uur
Tijd voor koffie
Gezelligheid en saamhorigheid staan binnen TiMaX centraal. Hier hoort het gezamenlijk drinken van een kopje goede koffie tegen 10 uur natuurlijk ook bij. Je zit samen met je collega’s in onze gezellige kantine en bespreekt nog eens waarom een van je collega’s tijdens het afgelopen personeelsuitje zo slecht was in bowlen.

10.15 uur
Vervolg van je werkdag
Je verwerkt de opnames van vanmorgen en verwerkt deze in het projectdossier en start met de berekening voor het energielabel.

12.00 uur
Lunchtijd
Vrijdag is het altijd visdag en wordt er voor iedereen een lekker gebakken visje of portie kibbeling gehaald bij de visboer op de hoek. Mmmm…Een enkeling waagt zich nog aan een potje tafeltennis en de verliezer mag ‘s middags voor iedereen koffie halen.

12.30
Je gaat verder met het energielabel en op basis van de eerste berekeningen kom je tot de conclusie dat een energielabel C niet gehaald gaat worden voor de huidige situatie, maar dat je met redelijk kleine ingrepen er wel kunt komen. Door de opdrachtgever even te bellen en met hem te sparren over welke toekomstplannen hij met het pand heeft kom je al snel samen tot de conclusie dat de goedkoopste oplossing niet de handigste is voor de lange termijn. De opdrachtgever is blij met jouw uitleg en lange termijn visie. Je kunt volgende week verder met de berekening en het maatwerkadvies.

Even jouw mailbox bijwerken
Voor een ander project heeft de klant gereageerd op jouw mail met vragen en heb je toestemming om het energielabel definitief af te melden. Je doet dit nog even snel tussendoor, weer een project succesvol afgerond en een blije opdrachtgever.

16.30 uur
Vrijdagmiddagborrel
Het is de eerste vrijdag van de maand, dus tijd voor een vrijdagmiddagborrel. Geen verplichting, maar gewoon gezellig een hapje en een drankje samen met je collega’s. Beter kun je je weekend natuurlijk niet beginnen!

Meer weten?

Neem contact op met
Thomas Lubben