Een aantal banken geeft rentekorting als de woning aan de duurzaamheidseisen van de bank voldoet. Er wordt gekeken naar de energie-index of EPC-norm

De waarden waaraan de energie-index of EPC moet voldoen verschilt per bank. Deze zal voor de EPC vaak rond de 0,4 zijn en voor de energie-index tussen de 0 en 0,7.
Let op, indien het een bestaande woning betreft voor 2015 zullen er in veel gevallen wel maatregelen genomen moeten worden om de gewenste EPC waarde te halen. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, isoleren, warmtepomp etc.

Wij kunnen vooraf niet aangeven of een woning de EPC eis van bijvoorbeeld 0,4 of lager gaat halen. Dit is van zeer veel factoren afhankelijk. Wij adviseren dan ook om de berekening te laten opstellen.

Voor het maken van een offerte voor een dergelijke berekening ontvangen wij graag tekeningen (pdf) van de woning waarin de gevels, plattegronden en oppervlaktes duidelijk worden. Hierna ontvangt u van ons een offerte. In deze offerte geven wij aan welke gegevens we uiteindelijk nodig hebben voor het maken van de berekening. Onze levertermijn bedraagt op dit moment ongeveer 7-10 werkdagen na goedkeuring op de offerte en bij het volledig zijn van de opgevraagde gegevens.

Klik hier voor het aanvragen van een offerte.