bouwbesluit bouwplantoetsing Daglicht - Ventilatie - GBO TiMaX offerte aanvragen Bouwbesluit Vanaf € 175 BREAAM Volvo duurzaamheid Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen Offerte binnen 24 uur! TiMaX offerte aanvragen Duurzaamheid GPR Berekening EPC berekening NEN 7120 vanaf € 199,- TiMaX offerte aanvragen BENG NTA8800 GPR berekening GPR gebouw expert in huis Offerte binnen 24 uur! TiMaX offerte aanvragen Team TiMaX 2019 Team van experts Betaalbare kwaliteit Korte levertermijnen TiMaX offerte aanvragen

‘Nul op de meter’ woning

Bij een ‘nul op de meter’ woning (ook wel een nom-woning) dienen de in- en uitgaande energiestromen voor geEPC berekening ‘nul op de meter’ woningbouw gebonden energiegebruik (ruimteverwarming, – koeling, warm tapwater gebruik) en het gebruik van huishoudelijk apparatuur (inclusief verlichting) op jaarbasis per saldo nul te bedragen.

 

EPC lager dan 0

Dit houdt in dat de uitkomst van de EPG berekening een EPC lager dan 0 moet bedragen. Bij een EPC van 0 is namelijk het gebruik van huishoudelijk apparatuur nog niet meegenomen.

Nul-op-de-meter betekent dat de energiemeter aan het einde van het jaar op nul staat. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. Hierdoor is uw energierekening nihil.

Nul op de meter woning betekend hogere hypotheek!

Met ingang van 1 januari 2016 krijgen tweeverdieners de mogelijkheid om meer geld te lenen voor de aankoop van een huis. Het hypotheekbedrag dat eigenaren voor een Nul-op-de-Meter woning extra kunnen lenen wordt volgend jaar opnieuw verhoogd, naar 27.000 euro.
zie ook website lenteakkoord

7 lessen tot nu toe:

De 7 lessen tot nu toe
De eerste publicaties op basis van opgedane ervaringen zijn inmiddels verschenen.

  • Het behalen van Nul-op-de-Meter is mogelijk.
  • Goede uitleg aan bewoners over hoe om te gaan met de installaties in de woning is cruciaal.
  • Het meten, verwerken en terugkoppelen van energiedata in de bewoningsfase staat nog in de kinderschoenen. Een automatische verwerking van kloppende data moet nog ontwikkeld worden.
  • De bouwkwaliteit is essentieel. Verricht daarom tijdens de bouw tussentijdse metingen (Bouwtransparant).
  • Het luchtdicht maken van de schil is nog een aandachtspunt. Bij 13 Energiesprong projecten komen veel luchtlekken op dezelfde plaats voor.
  • Oververhitting is een groot aandachtspunt. Veel bewoners vinden het te warm in de zomer. In veel projecten is de oververhitting nog niet voldoende opgelost.
  • Warmtepompen en zonnepanelen hebben een snelle prijsdaling doorgemaakt.